Ніна Головченко

Ніна Головченко — біографія

Ніна Іванівна Головченко — педагог, літературний критик, журналіст; кандидат педагогічних наук, доцент, член Національної спілки журналістів України.

Життєпис

Походить з родини сільського вчителя (с. Богданівка, Яготинського району, Київської обл.)

Після закінчення Богданівської середньої школи здобула вищу освіту.

Разом із чоловіком Головченком Олександром Івановичем виховала двох доньок, Наталію і Тетяну.

Проживає в м. Києві.

Освіта

Ніна Головченко — автобіографія

Ніна Іванівна Головченко народилася в селі Богданівка Київської області, на батьківщині художниці Катерини Білокур. Проживаю і працюю в Києві. Освіта вища, педагогічна: Київський державний педагогічний інститут ім. О. М. Горького (1981), Київський міжрегіональний інститут удосконалення вчителів ім. Б. Грінченка (2002). Учитель літератури в другому поколінні.

Ніна Головченко: Україна – це як моя матір

Україна – це як моя матір: мудра, працьовита, невтомна. Завжди чекає, поділиться останнім. Усе зрозуміє і простить. Любить і жаліє: і здорових, і успішних, і невдах, і слабуняк. Оживає напровесні, згадує про хвороби у заморозки: коли вже з усім упоралися. Радіє сонечку, щедрому дощу, пухнастому снігу і першій квіточці на картоплі. Тільки погляд завжди із присмутком…

Ніна Головченко. Мініатюри з натури

КУЛЬТУРНИЙ ШОК

Автобус №23 чекав на стартовій зупинці на пасажирів більше 5 хв., салон автобуса був вимитим, УСІ (!) крісла не поламані, кондуктор ввічливо і тихо зреагувала на вимовлену при вході фразу: «Посвідчення…» Поїхали.

Зазвичай чекаєш близько 20-40 хв., усі автобуси (2-3) згідно маршрутного листа відстоюються неподалік зупинки, підходять, за хвилину підбирають тих, хто дочекався. У брудному переповненому салоні з поламаними кріслами та скандальним кондуктором добираєшся до метро «Житомирська».

Карась смажений

Улюблена страва20140824_141004Рецепт від Ніни Головченко

Смаки дитинства: батько рано-вранці приносить свіжий улов; мати швидко чистить рибу, добряче промиває її в проточній воді, солить, притрусивши мукою, смажить на середньому вогні на олії.

Шокована таким «беспределом» риба аж підплигує на сковородці.

Хрумкий хвостик і аж солодке м’ясо богданівського карася «первой свежести» (за Булгаковим) – неперевершені ласощі дитинства.

Об'єднати вміст