Перебуваючи в Парижі, я навчилася дуже гарного рецепту від своєї хресної Олени, яка проживає там ось уже більше десятка літ. Як відомо, Париж – це місто не просто мультинаціональне, це нині поєднання і співжиття дуже і дуже багатьох культур. І хоча мені найбільше до душі українська, французька та італійська кухня, але хочу поділитися з Вами нескладним рецептом страви, яку до Європи привезено з Марокко, казкової країни, яка є синтезом фінікійських, арабських, єврейських, римських, португальських, іспанських, французьких впливів.
Ця страва - чудове рішення для зимового періоду, адже є поживною, смачною і оригінальною.
Отож, перш за все нам необхідно купити сам кус-кус. Це крупа, яка виготовляється з пшениці, має жовтуватий колір і дещо солодкий, на мій погляд, присмак. В принципі, тепер кус-кус можна знайти в будь-якому великому супермаркеті. Також нам необхідна каструля – «кус-кусниця». Тут теж, дорогі друзі, не лякайтесь, якщо не маєте такої вдома. Це має бути як парова баня, щоб внизу, в одній каструлі, готувалося м’ясо з овочами, а вверху, в іншій, пропарювався ароматами кус-кус. А ще простіше – ПАРОВАРКА.
Друзі, дози, точну кількість інгредієнтів я не вказую, бо кожна господиня може зробити на свій погляд, страва від цього не зіпсується, а навпаки – набуде індивідуальності згідно із смаками родини.
Bon apetit!