Інгредієнти:
Для дерунів:
Для соусу:
Приготування:
Спочатку цибулину намочити, а потім відразу швидко натерти на тертці для картоплі, відразу за нею натерти картоплю. Якщо вона дала багато соку, то надлишки його можна злити. Обережно вбити в отриману масу яйце, можна додати ложку сметани (не обов'язково). Все акуратно перемішуємо і викладаємо ложкою на сковороду з киплячою рослинною олією. Підсмажуємо деруни на повільному вогні з двох сторін.
Для приготування соусу на олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо дрібно порізані гриби і доводимо до готовності. Солимо і перчимо на свій смак. Заправляємо вершками або сметаною, доводимо до кипіння і додаємо часник. Вимикаємо плиту і залишаємо соус настоятися.
Подаємо гарячі деруни, поливши соусом і прикрасивши зеленню. Дуже смачно! Улюблена страва всього сімейства. ;)