Деруни з грибним соусом

Рецепт від Віталії Савченко

Інгредієнти:

Для дерунів:

  • картопля (приблизно 500 гр),
  • 1 середня цибулина,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. л. борошна,
  • сіль, перець за смаком

Для соусу:

  • 1 середня цибулина
  • свіжі чи свіжоморожені білі гриби 500 гр.
  • 50 гр. сметани
  • сіль, перець,
  • 1 маленький лавровий листочок 
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • зелень для прикраси
  • соняшникова чи оливкова олія (що більше до вподоби)

Приготування:

Спочатку цибулину намочити, а потім відразу швидко натерти на тертці для картоплі, відразу за нею натерти картоплю. Якщо вона дала багато соку, то надлишки його можна злити. Обережно вбити в отриману масу яйце, можна додати ложку сметани (не обов'язково). Все акуратно перемішуємо і викладаємо ложкою на сковороду з киплячою рослинною олією. Підсмажуємо деруни на повільному вогні з двох сторін.

Для приготування соусу на олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо дрібно порізані гриби і доводимо до готовності. Солимо і перчимо на свій смак. Заправляємо вершками або сметаною, доводимо до кипіння і додаємо часник. Вимикаємо плиту і залишаємо соус настоятися.

Подаємо гарячі деруни, поливши соусом і прикрасивши зеленню. Дуже смачно! Улюблена страва всього сімейства. ;)