Сирні палички

Авторський рецепт від Валентини Попелюшки

Ця страва – універсальна. Вона є гарним доповненням до перших страв замість хліба, можна її подавати і як друге до м’ясної, грибної або овочевої підливи. Смакуватиме і до чаю. А головне – мороки мало, недорого, а яка смакота! У мене вдома ці палички полюбляють і дорослі, і дітлахи.

Нам знадобиться:

  • сир твердий, можна ковбасний, можна навіть просто плавлені сирки – 300 г.;
  • дріжджі пресовані – 25 г.;
  • тепла вода – 1 скл.;
  • борошно пшеничне;
  • сіль.

Спочатку розводимо дріжджі у теплій воді. Окремо у мисці, в якій будемо замішувати тісто, тремо наш сир на крупну терку. Виливаємо до нього розведені дріжджі, додаємо 1 ч.л. солі. Борошно підсипаємо та підмішуємо поступово до того часу, поки тісто не перестане прилипати до рук.

Готове тісто ставимо на годину підходити. Я раджу вам будь-яке дріжджове тісто залишати для підростання в целофановому пакеті. Тоді воно не боятиметься відчинених дверей чи вікон, тобто протягів, і буде гарненько та швиденько підростати, головне, щоб пакет був більшого розміру, ніж початковий об’єм тіста.

Коли тісто гарно підійшло, посипаємо борошном велику дошку та розкачуємо качалкою тісто до товщини 1 см та нарізаємо на смужечки шириною 1,5-2 см і довжиною 10 см (приблизно).

Розігріваємо на плиті сковорідку, наливши в неї багато олії, як на пончики. Смажимо теж так само, як пончики, перевертаючи, щоб підсмажились рівномірно.

Головне, щоб під час смаження поруч не крутились ваші домочадці, бо є реальна загроза, що ні до першого, ні на друге, ні до чаю ваших паличок не залишитьсяJ

Як цю страву зробити більш корисною?  Звичайно, якщо ви боретеся з зайвою вагою, сирні палички – не для вас. Якщо просто стараєтесь харчуватись раціонально та дбаєте, щоб їжа була здоровою, ви все ж можете приготувати сирні палички, взявши до їх складу якісний твердий сир, цільнозернове борошно та випікши палички в духовці, а не посмаживши в олії.

СМАЧНОГО!!!