М'ясце в горщику

Улюблений кулінарний шедевр Ольги Харченко

Спосіб приготування: підготовлену телячу грудинку, порізану на невеличкі шматки, присипаю сіллю, тоді обсмажую на сковорідці на середньому вогні.

Почищену картопельку та цибулю, нарізаю невеличкими шматками-кубиками і підсмажую все окремо до рум’янця. Опісля цибульку та картопельку перемішую, заправляючи сіллю та меленим чорним перцем.

Підсмажені шматочки грудинки викладаю на дно глиняного горщика, а зверху шарами кладу підсмажену цибульку та картопельку, тоді нарізані кільцями свіженькі помідорчики, тоді знову картопелька з цибулькою, і все це поливаю жиром (що залишився від смаження шматків грудинки).

Вся страва потрапляє в гарячу пічку-духовку на 30-40 хв.

Інгредієнти:

  • на 1 кг грудинки – 4 ст. л. вершкового масла,
  • 1 кг  картоплі,
  • 3 цибулини,
  • 500 гр. свіжих помідорів,
  • сіль, перець за смаком.